Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
scootmobieltocht-maken-tips-niet-vergeten

Gaat u een scootmobieltocht maken? Heerlijk. Om van een onbezorgde rit te genieten,  is goed eten en drinken tijdens de rit belangrijk. Maar, wat heeft u nog meer nodig voor een ontspannen dagje toeren? Wij stelden een handige lijst samen met zaken die u zeker niet mag vergeten tijdens een tocht met uw scootmobiel.

 1. Accu opladen

Eigenlijk spreekt het voor zich, maar toch: laad uw scootmobiel accu de avond voor de scootmobielrit helemaal vol. Zo kunt u zonder zorgen onnodig opladen genieten van een lange tocht.

2. Mobiele telefoon

Handig in geval van nood. Als u bijvoorbeeld een lekke band krijgt. Dan kunt u de pechdienst bellen. Maar, de mobiele telefoon is ook handig als u de weg kwijt bent. U kunt dan familie of kennissen bellen om raad of de  route online opzoeken. En uiteraard de avond van tevoren even opladen.

3. Geld

Natuurlijk gaat u niet zonder geld en/of pinpas een scootmobieltocht maken. Want, onderweg maakt u vast wel een keer een pitstop. Om naar het toilet te gaan en om een kop koffie te drinken dan wel wat te eten.

4. Acculader

Neem deze voor de zekerheid mee. Mocht uw accu onverhoopt toch leeg raken? Dan zijn er onderweg tegenwoordig diverse mogelijkheden om de accu direct te laden. Informatie over openbare oplaadpunten vindt u onder andere via: Oplaadpalen en Stekkerweb.

5. Uitgerust op weg

Een scootmobieltocht is wat anders dan een dagelijkse ritje naar de supermarkt of het winkelcentrum. Dus zorg dat u goed uitgerust bent. Ga bijtijds slapen. Dan bent u de volgende dag lekker fit. Dat verhoogt uw concentratie- en reactievermogen.

6. Route

Welke scootmobielroute u gaat rijden bepaalt u meestal vooraf. Print deze eventueel uit. Handig als u bijvoorbeeld een afslag mist. Of gebruik uw mobiele telefoon door de route erin te zetten. Zo voorkomt u dat u onverhoopt verdwaalt. U kunt ook gebruik maken van de handige apps die er zijn voor fietsers waarmee u eenvoudig zelf een route plant. Bijvoorbeeld de fietsrouteplanners van de fietserbond en de ANWB. Of bekijk de scootmobielroutes die wij op onze nieuwsblog hebben staan.

7. Handschoenen

Tijdens een lange tocht kunt u last van uw handen krijgen. Ze gaan bijvoorbeeld een beetje zweten waardoor uw houvast vermindert en sturen moeilijker wordt. Fietsers – en ook rolstoelgebruikers –  gebruiken tijdens langere ritten speciale zomer handschoenen. Die handschoentjes bieden niet alleen extra grip, maar zorgen dat u ook comfortabeler stuurt.

8. Verzekeringspas

Ze zeggen altijd een ongeluk zit in een klein hoekje. Dus gewoon meenemen die verzekeringspas. Voor het geval dat.

9. Paspoort of ID-kaart

Deze hoort gewoonweg bij uw standaarduitrusting als u een toertocht met uw scootmobel maakt. Immers, Nederland kent een identificatieplicht. Wordt u onderweg aangehouden? Dan moet u zich dus op verzoek kunnen legitimeren.

10. Pechhulppas

Heeft u een pechhulpverzekering voor uw scootmobiel afgesloten? Neem die pechhulppas dan mee. Mocht uw scootmobiel onderweg stilvallen? Of rijdt u een band lek? Dan bent u verzekerd van hulp. Zet ook de nummer standaard in uw mobiele telefoon.

11. (Regen)kleding en/of schootkleed

Kleed u tijdens een scootmobielrit niet te luchtig. Werk met laagjes. Een t-shirt, blouse, vest en jack. Wordt het warm? Dan kunt u makkelijk wat uitdoen. Vergeet ook uw benen niet. Zeker als het wat kouder is. Neem een (schoot)kleed of iets dergelijks mee. Hiermee kunt u uw benen warm houden als u lange tijd stilzit. Want, kou vermindert de concentratie en heeft invloed op uw rijkunsten. Vergeet ook uw regenkleding niet. Soms kan het weer – ook tijdens een mooie zomerse dag – plots omslaan. Beter mee verlegen dan om verlegen.

12. Sleutels niet vergeten

Sluit bij vertrek uw huis goed af en berg uw huissleutels veilig op. Zo voorkomt u dat u uw sleutels vergeet. Want, thuiskomen en voor een dichte deur staan, is niet fijn. U wilt zich waarschijnlijk graag even opfrissen, iets eten en nagenieten van uw tocht.

13. Zonnebril en reservebril op zak

Vergeet niet uw zonnebril in te pakken. Dat rijdt een stuk prettiger als de zon schijnt. U hoeft dan niet steeds met uw ogen te knijpen. Dat is na verloop van tijd erg vermoeiend. Anderzijds is een zonnebril handig tegen traanogen en als bescherming tegen vliegjes. Draagt u doorgaans een bril? Neem dan ook een reservebril mee voor het geval de bril van uw neus valt en stuk gaat.

14. Zonnebrandcrème in de tas

Smeer onder andere uw gezicht, nek, armen en dergelijke in met een zonnebrandcrème. Zeker als u in de lente en zomer een scootmobieltocht maakt. En doe de crème ook in u tas. Om tussentijds nog een keer extra te smeren. Zo voorkomt u een zonnebrand.

15. Eten klaarmaken

Tijdens een scootmobieltocht is het fijn om nu en dan even wat te eten. Een stuk fruit, een broodje en wat om tussendoor op te knabbelen. Dan houdt u uw energieniveau op peil en blijft u zich fit voelen om de rit te zonder moeite te voltooien. En stop een zakmesje in uw tas. Handig om een appeltje te schillen en een broodje te smeren.

16. Drinken mee

Zorg ook dat u voldoende vocht inneemt. Want, te weinig drinken kan ertoe leiden dat u uitdroogt waardoor uw reactievermogen en concentratie afneemt. Dus, zet standaard een flesje water klaar voor vertrek. Dat lest het beste de dorst. Zoete dranken daarentegen zorgen ervoor dat u meer dorst krijgt.

17. Check de weersverwachtingen

Bekijk voor uw vertrek nog even de weersverwachtingen. Via buienradar.nl kunt u zien wat de verwachtingen zijn. Wind, buien of een stralende en zonnige dag. Houd hier ook rekening mee bij het inpakken van uw tas voor de scootmobieltocht.

18. Pet of hoed

Dit mag niet ontbreken als u op een warme en zonnige dag een scootmobielrit maakt. Want, het beschermt u niet alleen tegen de zonnestralen, maar helpt ook uw hoofd koel te houden.

19. Vertel wat u gaat doen

Breng sowieso altijd familie dan wel kennissen op de hoogte van wat u gaat doen. Zeg eveneens hoelang u verwacht weg te blijven. In geval van calamiteiten kunnen zij u gaan zoeken of hulp inschakelen.

20. Tas inpakken

Zet alles wat u nodig heeft voor de scootmobieltocht de avond voor vertrek klaar. Bijvoorbeeld op het aanrecht of de eettafel. Zo start u op de dag zelf zonder gedoe en dus in alle rust. Gebruikt u bepaalde medicijnen? En moet u die overdag innemen? Stop die dan ook in uw tas.

Wat wilt u niet vergeten als u een scootmobieltocht maakt?

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?