Loopt u steeds moeilijker? Bent u snel buiten adem? Heeft u een fysieke beperking en/of chronische ziekte en overweegt u een scootmobiel? Dan vraagt u zich waarschijnlijk af: hoe ga ik dat financieren. Meer over een scootmobiel kopen en de financiële opties
Scootmobiel kopen en de financiële opties op een rij
Heeft u plannen om een scootmobiel aan te schaffen? Omdat uw mobiliteit afneemt en daarmee ook uw zelfredzaamheid? Er zijn dan verschillende manieren om in het bezit van een scootmobiel te komen. Hieronder vindt u meer informatie over een scootmobiel kopen en de financiële opties.
Via de WMO
Bent u slecht ter been? Gehandicapt en/of chronisch ziek? Kunt u bovendien geen gebruik meer maken van de reguliere vervoersmogelijkheden in uw woonomgeving? Dan kunt u een scootmobiel aanvragen via de Wmo, Wet maatschappelijke ondersteuning. Blijkt dat u voldoet aan de gestelde criteria en in aanmerking komt voor een scootmobiel via de Wmo? De gemeente biedt u dan vervolgens 2 mogelijkheden om in het bezit van een scootmobiel te komen , namelijk:
– In natura
De gemeente regelt dan alles voor u. De scootmobiel (standaard meestal een 3-wiel model), de verzekering , service en onderhoud. Echter, u heeft meestal geen keuzevrijheid. Daardoor is scootmobiel niet aangepast aan uw persoonlijke situatie en een scootmobiel met meer dan 3 wielen is meestal onbespreekbaar.
– Een persoonsgebonden budget (pgb)
Met een pgb bepaalt u zelf waar en welke scootmobiel koopt. Ook regelt u zelf vervanging, service, onderhoud en verzekring. Het aantrekkelijke ervan is dat u dus een scootmobiel kunt kiezen bij aansluit bij uw persoonlijke wensen.
Via de Wmo betaalt u altijd een eigen bijdrage. Dat geldt zowel voor een vergoeding in natura als voor een pgb. Sinds januari 2019 bedragen die kosten maximaal €17,50 per 4 weken, ongeacht uw inkomen of spaarvermogen. Dat heeft dus geen invloed op de hoogte van de eigen bijdrage.
TIP: Quingo heeft een Wmo-adviseur in huis die u desgewenst begeleidt bij het aanvragen van een scootmobiel met pgb.
Komt u niet in aanmerking voor de Wmo? Of wenst u geen gedoe met de gemeente en andere instanties? Wilt u liever zelf in alle vrijheid een passende scootmobiel kiezen? Bijgaand meer over een scootmobiel kopen en de financiële opties.
Tweedehands scootmobiel kopen
De financiële optie die u vervolgens heeft, is onder meer kiezen voor een gebruikte ofwel: tweedehands scootmobiel. Door te kiezen voor een tweedehands model drukt u de kosten. Want, die zijn over het algemeen aantrekkelijker qua prijs dan een nieuwe. En tegenwoordig neemt het aanbod toe. Laat u bij de aanschaf niet alleen door de gunstige prijsstelling leiden. Houd zeker ook rekening met waarvoor u de scootmobiel wilt gebruiken. Win eveneens informatie in over de verkopende partij. Gaat u kijken? Neem iemand mee en maak een proefrit. Twee zien en horen altijd meer. Laat u ook niet onder druk zetten. Doordat iemand bijvoorbeeld zegt: ‘Er is veel belangstelling voor’.
Ook wij van het Vijfde Wiel verkopen tweedehands Quingo scootmobielen. Ons aanbod wisselt regelmatig. Na een afspraak met een adviseur wordt er gekeken welk model het meest geschikt is én of er een passende tweedehands of demonstratiemodel (daarover straks meer) beschikbaar is. De prijs van onze tweedehands 5-wiel scootmobielmodellen is onder andere afhankelijk van de leeftijd, het gebruik enzovoort.
Demonstratiemodel kopen
Naast tweedehands scootmobielen leveren wij ook zogenaamde demonstratiemodellen. Dit zijn de scootmobielen waarop potentiële klanten in het verleden proefritten hebben gemaakt. Deze modellen verkopen wij met een korting. Hoeveel dat is hangt af van de staat, leeftijd, model et cetera.
Scootmobiel kopen op afbetaling
Een derde mogelijkheid om een scootmobiel te kopen is uw scootmobiel op afbetaling aanschaffen. Evenals andere scootmobielleveranciers bieden wij u die mogelijkheid ook. Overigens rekenen wij wel een verplichte aanbetaling. Die bedraagt ongeveer de helft van de aankoopsom. De rest voldoet u vervolgens in maandelijkse termijnen conform de gemaakte afspraken. U kunt van deze optie gebruik maken voor zowel een nieuwe, tweedehands als demonstratiemodel.
Geld lenen
U kunt ook overwegen om de aanschaf van uw scootmobiel te financieren door geld te lenen via een bank. Meestal gaat het dan om een persoonlijke lening met een bepaalde looptijd. Gedurende die periode betaalt u een vast bedrag per maand plus rente. Overweegt u dit? Houdt er dan rekening mee dat de uiteindelijke kosten altijd hoger zijn dan de werkelijke aanschafprijs van uw scootmobiel.
Scootmobiel leasen
Eigenlijk is dit vergelijkbaar met het leasen van een auto. Er zijn diverse leveranciers van scootmobielen die deze optie aanbieden. U kiest een scootmobiel uit die u wenst en bij u past. Heeft u een keuze gemaakt? Dan betaalt u voor uw voertuig een vooraf afgesproken vast bedrag per maand. De looptijd van het leasecontract kan voor 12 of 24 maanden zijn, maar ook langer. Het maandbedrag dat u betaalt voor het leasen, is vaak inclusief alle bijkomende kosten. Denk aan onderhoud, reparaties en hulp bij pech.
Aantrekkelijk aan leasen is dat u geen grote investering in een keer hoeft te doen. Anderzijds kunnen de maandlasten best hoog zijn. Overigens is het tegenwoordig ook mogelijk om bijvoorbeeld met een ander iemand een scootmobiel te leasen. Dat scheelt in de maandlasten. Natuurlijk moet u dan wel goede afspraken maken over wie wanneer de scootmobiel mag gebruiken.
Meer info scootmobiel kopen en financiering
Wilt u graag meer informatie over een scootmobiel kopen en de financiële opties die er voor u zijn? Wij helpen u graag verder. Of u nu een nieuwe, tweedehands of een demonstratiemodel wilt aanschaffen? Meer wilt weten over de verschillende financieringsmogelijkheden of mogelijk een afspraak wenst met onze Wmo-adviseur. U kunt ons bereiken via tel: 0800 – 2020 of ons contactformulier invullen.
Welke manier van financieren heeft u gekozen toen u een scootmobiel kocht? Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen. Deel die via Facebook of stel uw vraag hier online.